mobiel +39 379 293 5202 (whatsapp bellen of appen) of thuisnummer +39 075 5454 588

Informatiemap

Wat leuk dat jullie bij ons Casa Biron verblijven!

Casa Biron bestaat vanaf 30 mei 2022 in de oude ‘molino’.

Vroeger is het huis een echt werkende molen geweest.

In 1958 was er een enorme aardbeving en werd de molen door het noodlot stil gezet.

De kleine rivier die door de molen stroomde was door de aardbeving dichtgevallen en verschoven. Dus kon de molenaar zijn werk niet meer voortzetten. Sindsdien loopt er nu een gezellig kabbelende beek langs het huis en terrein.

Bij binnenkomst van het traphuis hangt op de 1ste verdieping nog een foto van de ‘molino’ zoals hij vroeger was voor 1958 en nog steeds werkend was.

De familie is wel hier blijven wonen en hebben besloten een gedeelte erop te bouwen voor hun oudste zoon zodat hij daar met zijn gezin kon wonen.

(het gastenverblijf gedeelte).

Om het gezinsleven en de gezelligheid te behouden hadden ze besloten om beneden de keuken te realiseren zodat ze gezellig met elkaar konden blijven eten en lekker konden natafelen.

Wij Ronnie en Bianca waren op slag verliefd geworden op het huis, de tuin en de prachtige omgeving.

Voor ons was het dan ook een eer om dit mooie familie huis te mogen kopen. Juist omdat het huis al zo lang in de familie was en dat wij wisten dat het huis voor hun heel veel betekend.

Dit huis heeft een onwijs mooie geschiedenis en wij willen dan ook heel erg graag goed voor dit huis en 10 hectare grond/tuin zorgen.

Wij proberen het dan ook stukje bij beetje weer zijn volledige glorie terug te geven ( behalve de molen zelf dan).

Ook hebben we nog veel dingen aan te schaffen en wensen. Om er een geweldige B&B / appartement verhuur van te maken.

Wij doen enorm ons best en mist u wat laat het ons dan zeker weten!

Dan kunnen we dat op ons verlanglijstje/ to do list bijvoegen.

Wij hopen dat u net zo zult genieten van deze mooie plek als dat wij dat doen.

En zouden het erg leuk vinden als u een bericht wilt achterlaten in ons gastenboekje wat in de hal aanwezig is.

Ook voor tips en trics staan we altijd open!

Veel plezier en als er vragen zijn stel ze gerust!

Team Casa Biron

Ronnie en Bianca en Kevin

PRACTISCHE INFORMATIE

– Omdat dit huis een ecologisch systeem heeft kunnen wij geen toiletpapier in de toilet deponeren.

Hiervoor staan kleine afvalbakjes naast de toilet.

Graag vragen wij dan ook uw medewerking om de toiletpapier hierin te doen.

De afvalbakjes worden iedere ochtend door ons geleegd.

– Omdat wij een natuurlijk systeem hebben hebben wij bronwater.

Dit water is wel gezuiverd en kunt u heerlijk mee douchen , tandenpoetsen of eten koken, maar om te drinken is het niet lekker en raden we dan ook aan om dit water niet te drinken en flessen water te gebruiken. Ook voor de koffie en thee raden wij dit aan omdat het niet goed doorgekookt wordt en een rare smaak zal geven.

Bij aankomst staat er een fles water voor de Dolce Gusto klaar en een fles water in de grote keuken op de koffietafel klaar.

Ook vind u in de koelkast in de keuken een fles water (normaal,plat) en een fles frizzante (bubbel,spa rood) koud aan zodat u in ieder geval gelijk even lekker wat kunt drinken.

– Doordat wij bronwater hebben zijn we afhankelijk van onze bron. Wij willen u dan ook vragen om samen met ons voor onze bron te zorgen dat deze niet uitgeput raakt. Door niet te lang douchen of onnodig de kraan te laten lopen zal onze bron ons blijven voorzien van water wat we uiteraard nodig hebben voor onze dagelijkse dingen.

WIFI

– Wifi kunt u op inloggen door middel van deze QR code. Lukt dit niet laat het dan even weten! Onze papieren informatiemap ligt in iedere kamer in het bureau om eventueel deze QR code makkelijker te scannen. Ook kunt u als u de WIFI open zet de naam CASABIRON zien code = 33333726 deze is sterk genoeg voor bij de picknicktafel een BBQ tafel. Helaas is het 4g/5g bereik hier niet aanwezig en kunt u alleen via internet bellen. (de eerste netwerk signalen zijn op bergpad 1 bij het bankje)

Sterke verbinding voor in het gastenverblijf is deze QR code

– De handdoek en keukensets zullen na iedere 3 dagen vernieuwd worden. Wilt u een extra handdoekset? Dat is mogelijk tegen een vergoeding van €7,- per set.

– Bij verhuur appartement zal het bedlinnen iedere week verschoont worden.

Dit zal in overleg verwisseld worden.

– Bij gebruik van de wasmachine kunt u de knop op de muur omzetten naar I

vervolgens kunt u aan de draaiknop het beste naar programma D draaien en de knop uittrekken.

Bakje 2 zal vollopen met water en kunt u ook hierin de wasmiddel toevoegen.

(het is een oude wasmachine maar programma D kun je voor iedere was veilig gebruiken , de andere programmas werken niet helemaal lekker)

– In het kleine woonkamertje op deze verdieping bevind zich een televisie. Dit is een android tv en bevat verschillende apps.

Nlziet is ingeschakeld en kunt u voor gebruiker Casa Biron gast kiezen en uw favoriete tv programmas kijken/ terugkijken of vooruitkijken.

De apps Netflix, Primevideo etc. staan geinstalleerd dus heeft u thuis een abonnement dan kunt u daarmee inloggen.

– Roken in onze verblijven in NIET toegestaan. Gelieve alleen buiten te roken en uw sigaret netjes op te ruimen in de asbak. LET OP! Het kan erg droog zijn dus pas op met vuurvonkjes.

-Heeft u zonder ontbijt gereserveerd maar wilt u toch een dag een keertje ontbijt bijvoorbeeld op de vertrekdag of een andere speciale dag?

Dat is geen probleem laat het ons weten en wij zorgen voor een heerlijk ontbijt voor €7,50 p.p

Deze wordt tussen 8.00 uur en 10.00 uur (met u in overleg) geserveerd aan de grote tafel in de gezamelijke keuken of bij mooi weer en op aanvraag bij de picknicktafel of BBQ tafel.

Wij organiseren regelmatig Pasta – Pizza – avonden! Interesse? Laat het ons weten!

*Met de pizza avond zult u zelf uw eigen pizza maken en beleggen.

Er is voldoende keuze om uw pizza naar eigen smaak te maken.

Daarna zal deze in de houtgestookte oven gebakken worden ! €15,00 p.p /Kinderen tot 12 jaar €10,00

*Met de pasta avond zullen we zelf pasta maken!

Deze rollen we door de pasta machine en koken we deze gaar in de pan.

Er zijn 2 verschillende soorten sauzen die u bij uw gemaakte pasta kunt doen.

Bolognese saus met tomaat en stukjes gehakt of een frisse citroensaus met basilicum (of lekker een beetje van alle 2 😉 €17,00 p.p / Kinderen tot 12 jaar €12,00

De tuin

– De verschillende zitjes in de tuin en bij het bergpad zijn vrij te gebruiken.

Ook de BBQ opgebouwd uit stenen is vrij te gebruiken. Wel vragen we u het ook weer netjes en schoon achter te laten zodat de volgende er ook direct weer van kan genieten.

– Alle faciliteiten bij Casa Biron zijn op eigen risico te gebruiken. Casa Biron kan nergens verantwoordelijk voor worden gehouden bij schade aan persoonlijke spullen en/of lichamelijke verwondingen.

– Het zwembad is een zwembad van 7,5 x 3,5 en ongeveer 1,20m diep.

Deze wordt in de ochtend om 8.00 uur geopend en 21.00 uur gesloten.

Wilt u er andere tijden gebruik van maken? Laat het ons weten!

Uiteraard vragen wij ook hiermee netjes om te gaan en niet te duiken ivm veiligheid en geen ‘bommetjes’ ivm waterverlies. Wij hebben een speciaal volleybalnet voor het zwembad. Wilt u daarvan gebruik maken laat het ons weten!

– Ons terrein is 10 hectare groot! Dit is niet omheind ,maar wel hebben wij in de tuin een mooie natuurlijke beekloop met verschillende watervalletjes.

Hier kunt u heerlijk genieten van het kabbelende water.

Ook kunt u de uitdaging aan gaan om 1 van onze bergpaden te bewandelen voor een prachtig weids uitzicht.

Deze zijn duidelijk door de geplaatste pijlen. (let op dit is (nog) geen volledige route, maar de makkelijkste manier om boven te komen)

Het zijn pittige tochten en raden u ook aan water mee te nemen op de zonnige dagen.

*Bergpad 1 bevind zich net na het zwembad naar links. Dit pad bevat 2 zitjes.

Halverwege de berg staat een bankje waar u even kunt uitrusten en bovenaan staan 6 stoeltjes en een tafeltje en een mini parasol waar u even kunt uitrusten van de tocht. (voorheen toen er nog geen internet was kantoor 1 en 2). U kunt ook de 3 hectare vlakte overlopen het makkelijkste is via de linker zijde dan ziet u vanzelf een pad . Als u deze naar links neemt kunt u een ronde maken van ongeveer 3,5km

* Bergpad 2 bevind zich langs de beekloop naar achteren net na de kleine waterval links ( kleine oversteek) en is iets zwaarder en moeilijker lopen als 1, maar is dan ook hoger!

Dit bergpad bestaat uit een uitdagend pad van stenen , losse keien ,maar ook loop je tussendoor heerlijk in de schaduw van de bomen.

hij ook makkelijk te volgen door de blauwe 2 lang het pad op de bomen en stenen en soms aangeduid met extra pijlen zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht

Flora en fauna is bij dit bergpad ook zeker wel aanwezig.

we hebben (nog) geen bankjes of zitjes op deze route maar het uitzicht is fantastisch! En kun je ons weiland/grasland zien van bergpad 1 en als je goed kijkt zelfs de rode parasol! Als u eenmaal boven bent kunt u doorlopen en bij het kleine huisje rechts aanhouden (nog een pad verder naar boven) aan het einde van dit pad komt u op een doorgaande weg (grindpad). Als u hier links gaat vervolgt u de weg en komt u uiteindelijk bij de ingang van onze 3 hectare vlakte. Deze kunt u het beste rechts aanhoudend oversteken zodat u bij de rode parasol komt, hier kunt u ook via bergpad 1 terug keren en is deze wandeling ongeveer 7,5 km.

TIP: neem een flesje water mee voor onderweg

Wilt u lekker op pad maar geen sleutel meenemen? U mag altijd de sleutel bij ons afgeven en zullen wij het in onze sleutelkast bewaren zodat u het niet mee hoeft te nemen als u lekker op pad gaat.

Uiteraard is het belopen van de paden op eigen risico

Vakantie tips hebben we voor jullie op een rijtje gezet:

* Wijnproeverij en/of Truffel zoeken te reserveren via ons www.chiesadelcarmine.com

* Truffeljacht in de prachtige bossen van Pietralunga incl lunch en proeverij bij Giuliano Tartufi

* Truffel specialiteiten winkel Tartufi Jimmy

* Sculture in Ferro showroom Montone https://www.alunnialberto.com/it/home/

* Bierproeverij of lekker eten in de biertuin Birrificio del Catria of in combinatie met een mountainbike route of wandelroute (bier ook bij ons verkrijgbaar) Via Fossato 5, Cantiano Betreed de Catria-brouwerij – Ambachtelijke bieren en boerderijvakanties …

* Lombardische fort zie je zeker als je Pietralunga in komt: de overblijfselen van de toegangspoort tot het oude kasteel, gebouwd in de Lombardische periode, rond de achtste eeuw na Christus als gastaldische zetel en militaire buitenpost en de vijfhoekige uitkijktoren en verdedigingstoren, gewoonlijk Rocca genoemd.

* Kasteel Rocca D’aries in Montone

http://www.medioevoinumbria.it/edifici-storici/castelli-e-fortezze/rocca-daries

* Watervallen: -De marmore Waterval bij Terni https://www.cascatadellemarmore.info

-De menotre waterval bij Foligno

-Nera river park Het Nera-rivierpark is een beschermd natuurgebied van ongeveer 2.200 hectare met aanzienlijke ecologische waarde, gelegen in de gemeente Terni, dat het deel van de Valnerina omvat dat van Ferentillo naar de Marmore-waterval gaat en de rivieren Velino en Nera omvat

*Historische middeleeuwse dorpjes vol met bezienswaardigheden:

– Citta di Castello

– Gubbio

– Asissi

* Monte Cucco-grot https://www.grottamontecucco.umbria.it

* Lago di Trasimeno voor heerlijke wateractiviteiten

* Perugia is een mooie stad met volop winkel gelegenheid.

* Paardrijden/ buitenritten bij Badia centro ippoco via ons te reserveren www.centroippicobadia.it

Pretparken en waterparken

* Italia in Miniatura in Rimini https://www.italiainminiatura.com

*Acquario di Cattolica ( beste om dit te combineren met een combiticket italia in Miniatura)

* Aquafan waterpark ,Viale ascoli Piceno, 6, 47838 Riccione Rimini (0039541-603050)

*Waterpark Umbertide https://www.azzurrapiscine.it/piscina-di-umbertide

*Tavernelle Aquatic Park https://www.azzurrapiscine.it/aquapark-tavernelle/

*Laguna Park https://www.lagunaparktrasimeno.it/

*Le Piscine S.r.l https://www.acquaparkpincardini.it Sansepolcro

*Arenas Parco Acquatico Family waterpark, Viale Paolo Toscanelli 51, 47921 Rivabella Rimini

*Parco Acquatico Atlantica , Piazza Marco polo 4 ,47042 Cesenatico

*Mirabilandia pretpark https://www.mirabilandia.it/

*Fiabilandia pretpark , Via Gerolamo Cardano, 15 Rivazzurra ,47924 Rimini

*Carpegna Park- Family Adventure mountain , Passo Cantoniera, 61021 , Carpegna

*Oltremare Pretpark (dolfinarium) https://www.oltremare.org/ Riccione, Rimini

Restaurant & bar

  • Ristorante pizzeria Triangolo , Via Roma 2, Pietralunga (centrum)
  • LocAle Ristorante Piazza VII Maggio, 3 Pietralunga (centrum) (visrestaurant)
  • Ristorante Lo Scacciapensieri (pizza en pasta)
  • Trattoria Mandrelli ( heerlijk italiaans eten alles uit eigen tuin of streek)
  • Bar ASIA Via G. Marconi, 12 Pietralunga (centrum)
  • Ristorante L’Agrifoglio Piazza Giovanni Paolo II, Assisi
  • Ristorante Girasoli Simone Corsetti, Molino Vitelli ,Umbertide

Heeft u zelf nog iets leuks gedaan wat zeker in deze tipslijst thuishoort?

Laat het ons weten!

In en uitcheck tijden

Inchecken is vanaf: 14.00 uur

Uitchecken is tot: 11.00 uur

Als de omstandigheden het toelaten, kunnen deze tijden worden gewijzigd, maar het is raadzaam om dit van tevoren te bespreken.

Schoonmaakprocedures:

  • Schoonmaken gebeurd met desinfecterend middel
  • Alle handdoeken en beddengoed worden op minstens 60ºC gewassen
  • Oppervlakken die veel aangeraakt worden, worden met desinfectiemiddel dagelijks schoongemaakt bij verhuur B&B (zoals aanrechten, lichtschakelaars, handvaten en kranen) bij verhuur van het appartement dient u dit zelf bij te houden

Het huis dient schoon en netjes te worden aangetroffen. Is dit niet het geval, dan moet dit onmiddellijk aan degene, die de ontvangst regelt gemeld worden, zodat deze het één en ander kan herstellen. Bovendien dient de huurder dit binnen 24 uur aan te melden

Bij het vertrek dient de huurder de woning schoon en netjes achter te laten, met bijzondere aandacht voor het sanitair, de keuken, het glaswerk en de vloer.

Belangrijke telefoonnummers:

– Locale Politie Carabinieri 075/9460013

– Politie 113

– Brandweer 115

– Ambulance 118

Adres om door te geven

Vocabolo, Molino Sant’Anna 32, Pietralunga, Pergugia

Apotheek:

Farmacia Pietralunga

Via Gabriotti, 06026 Pietralunga PG, Italia

dichtstbijzijnde Pinautomaat:

San Paolo bank – Via G. Marconi, 32, 06026 Pietralunga PG, Italia

Unicredit bank – Via Gabriotti, 22, 06019 Umbertide PG, Italia

Supermarkten:

Emi Supermercato, Pietralunga 4,8km

Supermercato Tigre ,via delle Noci, Pietralunga 5,7km

Coop Umbertide via Rodolfo Morandi, Umbertide 19km

Conad city ,Localita Mocaiana 12km